Wat is acrylfiller eigenlijk?

Een acrylfiller is een spekgladde, fijne, vullende spuitplamuur

Meer info over acrylfiller? Lees onder de producten verder!
Filter
SprayMax 2K Acrylfiller
Kleuren: Grijs | Glansgraad: Mat | Inhoud: 250ML
De 2K Acrylfillers zijn ideaal voor het uitvoeren van kleine reparaties zoals een spot-repair. Dit komt doordat een Acrylfiller vaak net zo'n gladde eind laag heeft als de uiteindelijke lak die hier nog overheen gaat.Normaal gesproken zijn primers vrij grof en moeten er eerst nog wat schuurgangen uitgevoerd worden om een mooie gladde basis te creëren.Bij de 2K Acrylfiller kan je vrijwel nat-in-nat werken en toch nog een mooi resultaat behalen. Dit scheelt een hoop schuur werk en kan je de schade klein houden. De 2K acrylfiller is nog harder en hecht nog beter dan de 1K acrylfiller van Spraymax. Check deze punten even voor je aan de slag gaat: Er zijn verschillende kleuren van deze primer. De kleur van de primer kan het verschil maken voor het eindresultaat. Denk hierbij aan de dekking, maar ook vooral aan de kleur die je uiteindelijk wilt gebruiken. Wil je dat iets licht wordt, gebruik dan ook een zo licht mogelijke primer. Hierdoor komt de eind laag het beste naar voren. Bij donkeren kleuren werkt het precies hetzelfde.Dit product droogt vrij snel. Let daarom goed op dat je met dunne lagen werkt. Uiteraard is schudden een must! 2 minuten na hoorbare aanslag van de schudkogels. Voor verdere vragen adviseren we je om het Technische Data Sheet (TDS) te bekijken deze kan je downloaden op de product pagina. Of neem contact met ons op via de Chat of de mail.  
€ 17,50
SprayMax Acrylfillers
Kleuren: Donkergrijs | Glansgraad: Mat | Inhoud: 400ML
Acrylfillers zijn ideaal voor het uitvoeren van kleine reparaties zoals een sport-repair. Dit komt doordat een Acrylfiller vaak net zo'n gladde eind laag heeft als de uiteindelijke lak die hier nog overheen gaat.Normaal gesproken zijn primers vrij grof en moeten er eerst nog wat schuurgangen uitgevoerd worden om een mooie gladde basis te creëren. Bij de Acrylfiller kan je vrijwel nat-in-nat werken en toch nog een mooi resultaat behalen. Dit scheelt een hoop schuur werk en kan je de schade klein houden. Check deze punten even voor je aan de slag gaat:Er zijn verschillende kleuren van deze primer. De kleur van de primer kan het verschil maken voor het eindresultaat. Denk hierbij aan de dekking, maar ook vooral aan de kleur die je uiteindelijk wilt gebruiken. Wil je dat iets licht wordt, gebruik dan ook een zo licht mogelijke primer. Hierdoor komt de eind laag het beste naar voren. Bij donkeren kleuren werkt het precies hetzelfde. Dit product droogt vrij snel. Let daarom goed op dat je met dunne lagen werkt. Uiteraard is schudden een must! 2 minuten na hoorbare aanslag van de schudkogels. Voor verdere vragen adviseren we je om het Technische Data Sheet (TDS) te bekijken deze kan je downloaden op de product pagina. Of neem contact met ons op via de Chat of de mail.  
€ 15,00

Waar gebruik je het voornamelijk voor?

Als laatste schuurlaag bij lakreparaties. Hechtprimers zijn vaak wat grof, en dienen nog nageschuurd te worden. Een acrylfiller is veel fijner van structuur, en schuurt heel makkelijk. De laatste laag kan zelfs nat-in-nat gespoten worden met de kleurlak. Je kunt er met werkelijk alle denkbare laksystemen over spuiten, ook water gedragen.

Waar hecht acrylfiller eigenlijk op ?

Uiteraard op oude geschuurde verflagen en staal. Ook vrij goede hechting op aluminium en enkele kunststoffen. Let wel: het is geen hechtprimer. Hier zijn betere SprayMax opties voor.

Hoe verwerk je acrylfiller het best? En waar moet je op letten tijdens het verwerken?

Het belangrijkste: 3 dunne lagen 5 tot 10 minuten na elkaar aangebracht drogen sneller, en vullen beter dan één hele dikke laag. Deze dikke laag is ook minder sterk. Werk in meerdere dunne lagen!

Wat zijn de productvoordelen?

Goed vulvermogen, spekglad, uitstekend schuurbaar