Wat is blanke lak eigenlijk?

Blanke lak is eigenlijk het belangrijkste! Dit bepaalt de shine van je werk, en zal je trots maken op het eindresultaat. Zelfs lakken die van zichzelf prima glans hebben zullen meer glimmen en beter beschermd zijn. Lichte krasjes poets je bijvoorbeeld makkelijker weg wanneer er zo’n blank beschermlaagje op zit.
We hebben werkelijk alle soorten, tot 100% professionele 2 componenten blanke lak. Kras en benzinebestendig!
Filter
SprayMax Blanke Lak
1K/2K: 2K | Kleuren: Blanke lak | Glansgraad: Mat | Inhoud: 400ML
Blanke lak is dé finishing-touch voor jouw project. Om voor iedere toepassing een oplossing te kunnen bieden heeft SprayMax de blanke lak in zowel 1K als 2K. Maar wat is nu precies het verschil?We zetten het even voor je op een rijtje.Een 1K lak bestaat uit één component. Daar staat de naam ook voor: 1 componenten lak. Het is de meest voorkomende lak, omdat hij meerdere voordelen heeft. Belangrijke pluspunten van een 1K zijn:• Het droogt snel op (gemiddeld 30 minuten droogtijd)• Het is verkrijgbaar in verschillende glansgraden (hoogglans en mat)• Gemakkelijk te verwerkenDe 2K lak zorgt voor een laklaag met een verharder. Het product bestaat dus uit 2 componenten. Hierdoor is jouw auto of voertuig of ander project krasvast, bestendig tegen benzine en UV & bestand tegen chemicaliën.Bij het verwerken van een 2K lak komt iets meer kijken ten opzichte van de 1K, maar is zeker niet ingewikkeld. De 2K is ook in verschillende glansgraden verkrijgbaar. Hoogglans, zijdeglans en mat. Kortom, voor ieder wat wils. 
Varianten van € 15,00
€ 19,00

Waar gebruik je Blanke lak voornamelijk voor?

Waarvoor niet? Elke lak klus eindigt met blanke lak. Ter bescherming en verfraaiing.

Is blanke lak hittebestendig?

Een kleine 100ºC altijd, zo heet is een zwarte auto wel in de volle zon op een hete dag. Moet het warmer? Check 233048

Hoe verwerk je blanke lak het best? En waar moet je op letten tijdens het verwerken?

Let op! Je hebt 2 vijanden: Kou en vocht. Ook vochtige (avond)lucht, zelfs zomers, kan je lak mat doen uitslaan. Zorg dat de omgeving, maar ook je voorwerp niet te koud is. De spuitbus vooraf een beetje opwarmen in warm water of radiator (warm, niet heet!) zal de glansgraad en vloeiing zeker verbeteren.
Het belangrijkste: Bouw op in één of twee dunne kleeflagen, en één dikkere glans laag. Zodra het resultaat naar je zin is, stoppen! Geen dikke pannenkoek van lak aanbrengen. Deze dikke laag is ook minder sterk.

Wat zijn de productvoordelen?

Bescherming en verfraaiing