Wat is brons effect eigenlijk?

Brons effect is een groepje metaalachtige kleuren voor decoratie en verfraaiing.
Filter
Belton Brons Effect
Kleuren: Koper | Glansgraad: Hoogglans | Inhoud: 400ML
Met de decoratieve brons spray van Belton creëert u eenvoudig een antiek brons effect op bijvoorbeeld schilderijlijsten, beelden en lampen. De brons spray is weerbestendig en krasvast en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Wij raden aan om de brons spray voor optimale bescherming met een Belton blanke lak over te spuiten. Ook is de lak sneldrogende en door de goede dekking eenvoudig te verwerken.  • Creëer eenvoudig een metallic glanseffect • De lak is weerbestendig • Dor de hoge dekking is de lak makkelijk te verwerken• De lak is sneldrogend
€ 12,50

Waar gebruik je het voornamelijk voor?

Werkelijk onmogelijk om aan te geven, laat je fantasie maar gaan. Eigenlijk bedoeld voor schilderij- en spiegellijsten, vazen, rotan, droogbloemen/takken, puur decoratief. Echter, het is een prima kwaliteit. Ook voor buiten geschikt met een laagje blanke lak.

Is brons effect hittebestendig?

Redelijk, zoals autolak, een 80ºC.

Waar hecht brons effect eigenlijk op?

Bij plastics eerst een dun laagje Belton kunststofprimer spuiten. Bij metaal Belton corrosieprimer,bij hout, steen ed, eerst een dun laagje Belton universele primer. Bij piepschuim eerst een styropor primer spuiten.

Hoe verwerk je brons effect het best? En waar moet je op letten tijdens het verwerken?

Het is niet moeilijk! Eerst 2 minuten schudden. Werk in enkele dunne lagen met 5 minuten droogtijd tussentijds naar je gewenste resultaat. De laatste laag mag wat dikker, dan blijft de glans beter staan.

Wat zijn de productvoordelen?

Super eenvoudig te verwerken, dekking, snel droog.