Is kunststofprimer echt zo belangrijk?

Het antwoord is JA! 
Deze primer zorgt ervoor dat jouw werk niet loslaat van het kunststof oppervalk wat je gespoten hebt. Maar ook voordat je deze primer verwerkt zijn er een paar dingen waar je even op moet letten. Sowieso is het natuurlijk belangrijk dat het oppervalk geschuurd en vetvrij is. Maar dat is ten alle tijden belangrijk als je een voorwerp wilt voorzien van een nieuwe kleur! 

Meer info over kunststofprimers? Lees onder de producten verder!

Filter
Belton Kunststofprimer
Kleuren: Transparant | Glansgraad: Hoogglans | Inhoud: 400ML
Bent u van plan om op kunststof materiaal te spuiten? Dan is een hechtlaag met een kunststofprimer noodzakelijk.Let hierbij wel op dat de primer kleurloos en erg dun is. Er hoeft zeer weinig van aangebracht te worden. Wanneer het voorwerp 'geraakt' is, is het voldoende. Ook is het niet nodig meerdere lagen te spuiten. De primer is licht gepigmenteerd om de dekking beter waar te nemen.De voordelen van de Belton kunststofprimer:Uitmuntende hechting op plastics en kunststofGepigmenteerd voor indicatie dekkingSneldrogendGoed schuurbaar
€ 14,00
Kunststofprimer
Kleuren: Transparant | Glansgraad: Hoogglans | Inhoud: 400ML
De SprayMax Kunststof primer wordt gebruikt als grondlak om verf, autolak of 2K lak te laten hechten aan plastic. Dit is ook de reden dat kunststof primer vaak wordt benoemd als een plastic primer of kunststof hechtprimer. De SprayMax Kunststof primer is transparant en droogt snel omdat een plastic primer altijd een 1K lak is.Deze primer staat er om bekend dat het zo dun is als water. Aanraking met het te bewerken oppervlak is vaak al voldoende, je hoeft dit dus niet dik aan te brengen. Product eigenschappen:• Eén lichte, dunne en gelijkmatige straal• Uitstekende hechtingseigenschappen• Droogt zeer snel• Maximale flexibiliteit• Maximale opbrengst• Kleurloos, met zilverpigmenten• Overschilderbaar met elke conventionele plamuur en topcoats, b.v. SprayMax 1K acrylvuller, 2K Primer Filler, Kunststofkleuren, basislakken, 2K aflakken.Bindmiddelbasis:Gechloreerde polyolefinen
€ 15,00
SprayMax Direct-To-Plastic
Kleuren: Donkergrijs | Glansgraad: Zijdeglans | Inhoud: 400ML
Met de SprayMax Direct-To-Plastic kan je makkelijk en snel kunststof oppervlaktes overspuiten. De naam zegt het eigenlijk al; Dit product kan je direct op kunststof verwerken zonder dat je een primer hoeft te gebruiken. Dat scheelt niet alleen een spuitbus, maar ook tijd. Je kunt dit artikel in drie verschillende kleuren aanschaffen: - Zwart- Donkergrijs- Antraciet Het opvallende aan deze 3 kleuren is, dat dit de veel voorkomende kleuren van plastic-onderdelen van je auto zijn. Omdat de lak een beetje flexibel is, is het bijvoorbeeld perfect om je bumper een frisse uitstraling te geven. Dit zonder dat er barstjes in de lak komen. Check wel voor je begint altijd even de technische info.
€ 15,00
Wat bij de plasticprimer erg belangrijk is, is dat je deze niet te dik aanbrengt. De primer is namelijk bijna net zo dun als water. 
Nu hoor ik je denken, 'wanneer breng ik het product dan wel goed aan?'

Eigenlijk is het niet zo lastig. De primer is transparant en dus zie je het tijdens het verwerken glimmen als je het op je geschuurde oppervlak spuit. Zodra je ziet dat de primer het oppervlak raakt is dit genoeg.

Het gaat erom dat er een kleeflaafje gecreëerd wordt. Dit is al meer dan voldoende. En ja, je kan deze bus dus in de garage zetten en bewaren voor de volgende klus. Een 1K product kan je namelijk wel een paar jaar bewaren.