Wat is Zinkspray eigenlijk?

Terechte vraag! Zinkspray is een sterk corrosie werende grondlak op zinkbasis. Het hoge zinkgehalte verzegelt en beschermd langdurig tegen roest, ook bij temperaturen van 400ºC. Deze spray wordt voornamelijk gebruikt voor het beschermen van metaal, verzinkt en gegalvaniseerd staal. Na laswerk of slijpwerk is dit de perfecte afdekking tegen roest en corrosie.
Filter
Auto-K Zink
Kleuren: Aluminium | Glansgraad: Mat | Inhoud: 400ML
De Zink-Alu spray heeft eigenlijk vrijwel dezelfde eigenschappen als de 'normale' zink. Dit product heeft ook een hoog zinkgehalte, hoge roestwering en is ook hittebestendig tot 400°C. Het enige verschil is dat er in dit product aluminiumslijpsel verwerkt is. Hierdoor is de eindkleur in één laag gelijk aan nieuw gegalvaniseerd materiaal. Dit kan dus verwerkt worden op bijvoorbeeld, constructie werk, hekwerk, luchtkanalen, roosters, vangrails, leidingwerk en verder onderhoud. Het is een goede geleider bij laswerkzaamheden.Deze zink-aluminium heeft als extra eigenschap, dat de eindkleur net als de galvaniseerlaag vergrijst door weersinvloeden. De bijgewerkte plek blijft zo na verloop van tijd onzichtbaar.
€ 12,50
Belton Zink
Kleuren: Aluminium | Glansgraad: Mat | Inhoud: 400ML
De Zink-Alu spray heeft eigenlijk vrijwel dezelfde eigenschappen als de 'normale' zink. Dit product heeft ook een hoog zinkgehalte, hoge roestwering en is ook hittebestendig tot 400°C.Het enige verschil is dat er in dit product aluminiumslijpsel verwerkt is. Hierdoor is de eindkleur in één laag gelijk aan nieuw gegalvaniseerd materiaal. Dit kan dus verwerkt worden op bijvoorbeeld, constructie werk, hekwerk, luchtkanalen, roosters, vangrails, leidingwerk en verder onderhoud. Het is een goede geleider bij laswerkzaamheden. Deze zink-aluminium heeft als extra eigenschap, dat de eindkleur net als de galvaniseerlaag vergrijst door weersinvloeden. De bijgewerkte plek blijft zo na verloop van tijd onzichtbaar.
€ 13,00

Hoe kan de Zinkspray zo goed beschermen?

Door het hoge zink gehalte! Namelijk, 99.5%! Het hoge zinkgehalte zorgt voor een harde langdurige veredeling van het oppervlak en garandeert een hoge roestwering. Dit zelfs bij temperaturen tot 400ºC. Maar het wordt nog beter! Dat is namelijk niet het enige waar je het metaal tegen beschermd nadat je het hebt behandeld met zinkspray. Na het spuiten is het namelijk ook beschermd tegen zout, chemicaliën, vocht, benzine, water en alle andere weersomstandigheden.

Kan ik de Zinkspray overspuiten?

Sterker nog, het moet! Zinkspray heeft een beetje ‘open’ oppervlak, waardoor het wat gevoelig blijft voor vocht. Spuit er een willekeurige kleur Belton lak over om het oppervlak voor altijd te verzegelen Gelukkig droogt Zinkspray snel op en kan je vrijwel direct de kleur al over de zinkspray spuiten. Snel droog, snel klaar!

Is zinkspray hittebestendig?

Absoluut! Tot maar liefst 400ºC is de zinkspray bestand! Dit komt door de hoogwaardige kwaliteit van de Zinkspray.