Wat is hamerslag eigenlijk?

De klassieke ‘gehamerde’ look van gereedschapskisten en dergelijke.
Filter
Belton Hamerslag
Kleuren: Goud | Glansgraad: Zijdeglans | Inhoud: 400ML
Belton hamerslag is een weerbestendige sterke laklaag die zowel binnen als buiten te gebruiken is. Met deze lak creëer je een klassiek hamerslageffect, zoals te vinden op bijvoorbeeld gereedschapskisten, machines, kasten, gereedschap en dergelijken. Spuit voor optimaal hamerslageffect eerste één of twee dunne lagen voor de kleurdekking. Daarna brengt u  ongeveer 5 minuten lang een vrij vette laag aan. De hamerslaglak van Belton kent veel voordelen, namelijk: • De lak is sneldrogend • De lak is weerbestendig• De lak heeft een hoge dekking• De lak creëert een mooie nostalgische uitstraling 
€ 12,50

Waar gebruik je het voornamelijk voor?

Om met name metalen voorwerpen deze klassieke look te geven, en deze uiteraard te beschermen tegen corrosie. Ter verfraaiing en bescherming.

Is hamerslag hittebestendig?

Redelijk, zoals autolak, een 80ºC.

Waar hecht hamerslag eigenlijk op?

Bij plastics eerst een dun laagje Belton kunststofprimer spuiten. Bij metaal Belton corrosieprimer, bij hout, steen en dergelijke, eerst een dun laagje Belton universele primer. Bij piepschuim eerst een styropor primer spuiten.

Hoe verwerk je Hamerslag het best? En waar moet je op letten tijdens het verwerken?

Het is niet moeilijk! Wel eerst de bus 2 min krachtig schudden. Werk in enkele dunne lagen naar het gewenste resultaat.
Let op! Om het hamerslageffect goed te krijgen dient de laatste laag duidelijk vetter te worden aangebracht dan de eerdere deklagen. Tussen de lagen een 5 minuten laten aandrogen.

Wat zijn de productvoordelen?

Sterk, bestand tegen weer en wind. Goed dekkend, eenvoudig te verwerken.