Wat is universele lak eigenlijk?

Eigenlijk is het woord universeel een beetje verwarrend. Het is natuurlijk niet zo dat de universele lakken op ieder voorwerp verwerkt kunnen worden. Onder vrijwel elke lak moet een primer verwerkt zijn. Wat we in dit geval met universele lak bedoelen zijn de kleuren die het meeste gebruikt worden voor universele doeleinden.
Filter
Auto-K Universele Lakken
Kleuren: Goud | Glansgraad: Hoogglans | Inhoud: 400ML
Het ideale product voor een snelle, voordelige en optimale kleurreparatie. De sneldrogende lak zorgt voor een gemakkelijke verwerking. De Auto-K universele lakken zijn allemaal hoogwaardige, transparante lakken, die glans en oppervlakteverzegeling biedt. Vrijwel alle objecten van plaatstaal, metaal en kunststof kunnen zo makkelijk worden beschermd tegen corrosie, steenslag en vuil. Verkrijgbaar met glanzende en satijnglans effecten.Universele lakken voor:Hout, metaal, glas, keramiek en sommige kunststoffenProductvoordelen:Snel drogendBriljante glans en/of zijdeglansGoede chemische bestendigheidVrij van zware metalen: geen lood, cadmium, chroomBindmiddelbasis:Nitro combinatieharsenSpuitcoating:Voor 2 kruislagen: ca. 30-40 mDroogtijden:Stofdroog: na 5-10 min.Snelle verwerking: na 30-40 min.Hard drogen: na 24 uurOverschilderbaar:Met zichzelf: op elk momentMet alle Auto-K lakkenVerf structuur hout:1. Afdichtingsprimer2. Toplaag3. Bescherming blanke lak hoogglans of zijdeglansLakstructuur metaal:1. Auto-K anti-corrosie primer2. Auto-K vulmiddel/wasprimer3. Toplaag4. Bescherming blanke lak hoogglans of zijdeglansVerfstructuur keramiek:1. Auto-K anti-corrosie primer2. Toplaag3. Bescherming blanke lak hoogglans of zijdeglansOpmerking:Spuit niet op oppervlakken die zijn bedekt met synthetische harsen, omdat de verf kan loskomenVoor het gebruik en de beste werking van de Auto-K universele lakken adviseren wij goed te kijken naar de technische informatie.
Varianten van € 7,50
€ 12,50
Racing Universele Lakken
Kleuren: Zwart | Glansgraad: Hoogglans | Inhoud: 500ML
De universele lakken van Racing zijn perfect voor het schilderen van decoratieve onderdelen op de auto en als beschermlaag voor allerlei voorwerpen, in huis en tuin. De Racing verfsprays zijn sneldrogend, zeer zuinig, kras vast en weerbestendig. Het assortiment Racing verfspuiten bestaat uit een aantal standaard kleurtinten. Product eigenschappen:Voor het schilderen van decoratieve auto-onderdelen Als beschermende coating voor allerlei soorten voorwerpen in huis en tuin Productvoordelen:- Hoog gehalte aan vaste stof - Zeer economisch - Goede droogeigenschappen - Krasbestendig - Vrij van zware metalen: geen lood, cadmium, chroomBindmiddelbasis: Nitro combinatie verf Spuitcoating: Voor 2 kruislagen: ca. 40-50 m Droogtijden: Stofdroog: na ca. 5 - 10 minuten. Hard drogen: na ca. 24 uurOverschilderbaar: Met zichzelf: op elk momentOpmerking: Spuit niet op oppervlakken die zijn bedekt met synthetische harsen, omdat de verf kan loskomen
€ 8,00
SprayMax Universele Lakken
Kleuren: Zwart | Glansgraad: Zijdeglans | Inhoud: 400ML
De universele lakken van SprayMax bieden een 1 componenten aflak voor binnen en buiten. De universele lakken worden voornamelijk gebruikt voor het hoogwaardige aflakken en spotreparaties op auto's en motorfietsen.  De SprayMax universele lakken zijn verkrijgbaar in verschillende glansgraden en verschillende kleuren. Deze zijn beschikbaar in de volgende glansgraden: hoogglans, zijdeglans en mat. Daarnaast zijn er de variaties in kleuren zoals: Zwart, wit, rood en aluminium. Voordelen van de Spraymax universele lakken: De universele lakken zijn makkelijk in hun gebruik. Dit in combinatie met de uitstekende dekking dankzij hoog vaste stofgehalte) en zijn snelle droging maakt dit de universele lakken van SprayMax een fantastische keuze. Voor het gebruik en de beste werking van de universele lakken van SprayMax adviseren wij goed te kijken naar de technische informatie.
€ 15,00

Waar gebruik je het voornamelijk voor?

Het is eigenlijk helemaal aan jezelf waar je deze producten voor wilt gebruiken. Denk aan een keukenkastje, onderdelen van je brommer of auto, een vaas of een tafeltje. De mogelijkheden lopen behoorlijk uiteen. Let wel, het resultaat zal afhankelijk van de ondergrond wellicht een ander resultaat geven. Check voor specifieke info even de technische informatie van het product dat je wilt gebruiken.

Is universele lak hittebestendig?

De universele lakken zijn tot ongeveer 80°C hittebestendig.

Hoe verwerk je universele lak het best? En waar moet je op letten tijdens het verwerken?

Schudden, schudden en nog eens schudden. Dit kunnen we niet vaak genoeg zeggen. Schudden is het belangrijkste deel van het gebruiken van spuitbussenverf. Dit wordt vaak onderschat en hierdoor kan je last hebben van kleurverschillen. Het is tenslotte heel belangrijk dat alle pigmenten door elkaar geschud zijn als je het gaat verwerken. Uiteraard moet je ook zorgen dat je ondergrond mooi opgeschuurd is én vetvrij!

Wat zijn de productvoordelen?

Doordat het een universeel en daardoor een enigszins laagdrempelig product is, is het makkelijk te verwerken. Daarnaast dekt de verf snel en is het snel droog!