Wat is diamant effect eigenlijk?

Een glasheldere blanke lak waar metaal vlokjes in zitten. Deze zijn extreem blinkend, en geven een 3D effect in de blanke lak. In verschillende kleuren. Letterlijk schitterend!

Meer info over Diamant effect? Lees onder de producten verder!
Filter
Belton Diamant Effect
Kleuren: Zilver | Glansgraad: Hoogglans | Inhoud: 400ML
Met deze speciale blanke lak van Belton creëert u een uniek metallic-effect. De fijne metaalschilvers in de lak geven een mooie dieptewerking. U kunt het resultaat van de lak zelf beïnvloeden door te werken met laagdikte en spuitafstand.  Voordat u met de diamant effect spray aan de slag gaat zult u zelf eerste een basislak met hoofdkleur moeten aanbrengen. Hierbij kunt u denken aan van de producten uit de Belton RAL collectie. Na het aanbrengen van de basiskleur spuit u de  over lak met diamant effect. Voor de afwerking coat u de diamant spray met enkele lagen normale blanke lak. Zo creëert u een glad eindresultaat met optimale diepte werking. De voordelen van de Belton diamant effect spray:  • De lak is sneldrogend • De lak geeft een prachtig sprankelend diamant effect 
€ 12,50

Wat is diamant effect eigenlijk?

Een glasheldere blanke lak waar metaal vlokjes in zitten. Deze zijn extreem blinkend, en geven een 3D effect in de blanke lak. In verschillende kleuren. Letterlijk schitterend!

Waar gebruik je het voornamelijk voor?

Gebruik je fantasie, werkelijk eindeloos veel mogelijkheden. Motoren, fietsen, helmen, dashboards, vazen, decoratie, kerst, echt te veel om op te noemen.

Is diamant effect hittebestendig?

Redelijk, zoals autolak, een 80ºC.

Hoe verwerk je diamant effect het best? En waar moet je op letten tijdens het verwerken?

Het is niet moeilijk! Wel eerst de bus 2 min krachtig schudden. Let op! Het is een blanke lak, de kleur van de ondergrond blijft zichtbaar, en bepaald het effect. Met name op donkere kleuren is het effect het meest imponerend. Ook de spuitafstand en laagdikte zijn van invloed. Speel hier een beetje mee, en werk in enkele dunne lagen naar het gewenste resultaat. Tussen de lagen een 5 minuten wachttijd. Altijd flink met Belton of SprayMax blanke lak naspuiten. De korrels zijn zo grof dat het oppervlak een beetje ruw kan zijn. Met een paar lagen blanke lak word alles mooi glad en glanzend, en versterk te het 3D diepte effect.

Wat zijn de productvoordelen?

Ongelofelijk mooi!