21-03-2023

2in1 Koplamp sprayMax

Iedereen ziet ze wel eens rijden. Auto’s met van die geel/dof geworden koplampen. Het kan in een klap een hele andere uitstraling geven aan een auto. Maar hoe komt een koplamp eigenlijk aan zo’n kleur en nog belangrijker. Hoe kom je ervan af?

Hoe komt mijn koplamp eigenlijk aan die doffe kleur?

 Vroeg of laat krijgen alle auto’s er een keer mee te maken, slijtage aan je koplampen. Dit komt het meest voor bij auto’s van zeven jaar of ouder maar dat is ook niet gek als je bedenkt wat jouw koplampen allemaal moeten doorstaan. Pekel, UV-straling, steenslag en niet te vergeten de wasstraat chemicaliën. 


Dit alles zorgt ervoor dat er een dun laagje ontstaat op je koplamp. Dit resulteert erin dat je koplamp minder en vergeeld licht doorlaat. Dit kan verschillende problemen met zich meebrengen.


Zo kan dit ervoor zorgen dat je verlichting minder zicht creëert op de weg en auto’s komen hierdoor ook niet altijd door de APK keuring heen. 


Er zijn uiteraard meerdere manieren om dit probleem op te lossen. Je kan je auto wegbrengen naar de garage en het laten repareren maar dit kost je al gauw minimaal €120 euro afhankelijk van wat voor koplampen je hebt. Als je bijvoorbeeld je xenon-koplampen wilt laten repareren kost dit je al snel €750 euro en is het nog maar de vraag hoe lang je je auto kwijt bent.


Wij als Spuitbuskopen.nl zien een betere optie! Maak er eens een zaterdagochtend voor vrij, steek de handen uit de mouwen, kijk een youtube video als back-up en doe het gewoon zelf! Kostenbesparend, snel en met een fantastische werking. Binnen 3 uurtjes geef jij je koplampen weer nieuw leven en kan je weer veilig de weg op.


Wat heb ik dan allemaal nodig?

De 2in1 Koplamp reparatie en Siliconenverwijderaar van SprayMax en heel fijn schuurpapier. 


Stappenplan:

1. Je moet zeer serieus schoonmaken en schuren. Beginnen met reinigen van de unit met SprayMax siliconenverwijderaar.

2. Schuren afhankelijk van aantasting met P500 / P1000. Schuur met heel fijne korrel, laatste twee stappen P1000 en P2000. 

 3. Tussen de schuurgangen steeds reinigen met de SprayMax siliconenverwijderaar. Nadat je unit perfect glad is, deze een laatste keer reinigen, en afnemen met een kleefdoek. 

 4. Schud de spuitbus 2 minuten, en activeer de 2K 2 in 1 spuitbus door de rode knop uit de dop op de stift onder de spuitbus te plaatsen. Druk nu stevig op een vlakke ondergrond de knop in, u voelt de hardercontainer opengaan. 

 5. Nogmaals goed schudden, om de verharder te mengen. De bus is gebruiksklaar. Werk in slechts 2 lagen. Een eerste dunne gesloten laag, en na ca 10 minuten een tweede dikkere gesloten laag. Klaar, meer lagen maken de laklaag minder sterk.


Het kan eigenlijk niet anders dan dat je handen jeuken om aan de slag te gaan na het lezen van deze blog! 

Om die reden nog een keer de benodigde producten voor je op een rijtje:

De 2in1 Koplamp reparatie van SprayMax

Siliconenverwijderaar van SprayMax 

- Heel fijn schuurpapier.